Ma-Ja.Com Kft

Hibaüzenet: Firefox is already running, but is not responding. The old Firefox process must be closed to open a new window.

Firefox hiba

Mikor jelentkezik ez a hibaüzenet? Akkor szoktuk ezt a hibaüzenetet kapni és nem indul el a Firefox, ha előtte valamilyen hiba folytán lefagyott és nem szabályosan lett kikapcsolva. Mi a teendő ha ezt a hibaüzenetet kapom? 1.) Megkeresem a saját profilomat a következő útvonalon: C:\Users\\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\ A Windows alapértelmezetten elrejti a profilom mappáját, nem biztos hogy […]

22 legjobb nyilt forráskódú ERP rendszerek

ERP rendszerek

ERP rendszerek használata
Ahogy nő a vállalkozás annál jobban szükséged lesz vállaltirányítási rendszerekre, ami minden mindennel össze van kötve.
Már a vállalkozás létrehozásával vezess be rendszereket, olyat válassz ami a növekedéseddel a rendszer moduljai bővíthető.
De mi is az az ERP, mit jelent?
Enterprise Resource Planning – Magyarul Vállalati Erőforrás Tervezés, de Valóságban Vállalatirányítási rendszerként használjuk.
Milyen nyílt forráskódú ERP rendszerek vannak?
A piacon manapság végtelennek számú nyílt forráskódú ERP megoldások állnak rendelkezésre, így az emberek nem tudják melyiket is válasszák, amik az igényeiknek megfelel.

Ezért most elhoztam nektek 2021-ben a legjobb 22 nyílt forráskódú ERP amit a tesztek alapján rangsoroltak.

A rendszerek káosza, de mi jön még? – Jön a NAV Áfa bevallás tervezet 2021 július 1-től

NAV ÁFA bevallás tervezet 2021

NAV ÁFA bevallás tervezet árnyoldalai
Már eddig is, könyvelő ismerőseim haja hullott, az államilag fejlesztett programoktól, de 2021. július 1-tól a miénk is fog.
Miért is, mert már biztos hallottátok, hogy júliustól az előzetes ÁFA tervezetet a NAV fogja, elkészíteni, s azt egyeztetni kell majd a könyvelővel is. Akár milyen kedvező vagy kedvezőtlen az általuk ajánlott tervezet, sok mindent nem tudnak ellenőrizni, hogy ténylegesen mi vonható le egy vállalkozásban és mi nem. Ha mi szeretünk mindenről számlát kérni, akkor azt mindig a könyvelő fogja felülbírálni és ellenőrizni, hogy az aktuális szabályok szerint melyiket számíthatja el a könyvelésbe és melyiket nem.

Mi már ennek a rendelkezésnek az élő jeleit a héten meg is tapasztaltuk.

Legjobb képszerkesztő program online, a Canva

canva képszerkesztő program felhasználói leírása

A CANVA egy Online képszerkesztő eszköz, mellyel sokoldalú képi anyagokat készíthetsz a vállalkozásod számára. Készíthetsz vele igényes szórólapokat, reklámanyagokat, prospektusokat, a saját igényeid szerint.

Rengeteg kész sablont alakíthatsz át saját igényeidre, amit saját képeiddel tölthetsz fel, de akár egy az egyben is felhasználod.

Online érhető el böngészőből, de mobilra és tabletre is applikációként feltelepíthető.

Milyen számítógépet vegyek, avagy a számítőgép vásárlás szempontjai

Milyen számítógépet vegyek

Manapság a számítógép vásárlása során több száz lehetőség közül választhatunk, és nehéz eldönteni, hogy mi az ami nekünk jó. Ahelyett, hogy az összes lehetőséggel elárasztanak titeket, a vásárlás előtt mindig megkérdezzük tőletek, hogy valójában mire is szeretnétek használni a számítógépet. Más számítógép kell egy játékhoz, de más szükséges egy irodai munkához, és egészen más számítógépre van szükséged, ha éppen tervezéssel foglalkozol. Sok esetben egyáltalán nincs szükséged a legerősebb és leggyorsabb számítógépre, mert a napi munkád során nem fogod az erőforrásait kihasználni. A legdrágábbak viszont ezek a számítógépek.

Hogyan használd videóchatre karácsonykor a Smart TV-t

Az idei Karácsony, úgy néz ki mindenkinek más lesz, mint ahogy eddig szokott lenni. Ehhez az új helyzethez kell alkalmazkodnunk. Sajnos sokan leszünk távol a szeretteinktől. De van megoldás, hogyan tudjál együtt lenni a többiekkel, hogyan tudjál beszélgetni velük, úgy ahogy ezt normális időszakban is szoktad tenni, amikor szenteste együtt a család.

Hogyan tölthet fel tömegesen termékeket a Woocommerce webáruházban.

Woocommerce - Termék feltöltés, tömeges importálás

Termék Export/Import bemutatása
Mikor létrehozol egy webáruházat érdemes exportálni és importálni a termékeket, hogy minél hamarabb fel tudd tölteni azokat. Ehhez a Woocommerce áruházban van lehetőség a Termék Export és Import segítségével.

Ha most hozod létre a webáruházadat, érdemes a termékeidet tömegesen feltölteni és nem egyenként felrögzíteni, mert az sokkal több idő, mint amikor egy táblázatba soronként rögzíted a termékeket. Ezzel a módszerrel gyorsabban fogod tudni a webáruházadat beüzemelni és működtetni. A feltöltés után szükséged lesz még beállítani a SEO-t is. Ez a cikkünk nem fog kitérni a SEO-t hogyan csináld.

Ki kicsoda az Informatikában

Ki kicsoda az informatikában

Az információ – hatalom, tartja a mondás, és milyen igaza van, – hiszen az információ jelentősége napjainkban egyre jobban felértékelődik. Saját érdekünk, hogy időben hozzájussunk azokhoz az adatokhoz, ismeretekhez amelyek a munkánkhoz, az életvitelünkhöz , a mindennapos teendőinkhez nélkülözhetetlenek, hogy azokat megfelelően feldolgozva – értelmezve alkalmazni tudjuk őket. Néhány évtizede még kevés technikai eszköz állt a rendelkezésünkre, de mára már “okos” szerkezetek, sokasága (számítógépek, tabletek,telefonok), és az internethálózat segít bennünket abban, hogy az információ időben eljusson hozzánk.

Miért dob le a wifi? Mit csináljak? 

tp_link_archer_ax11000_ax11000_kovetkezo_generacios_harom_savos_gaming_router_o

Milyen módon tudom ezt elhárítani?
Ha a wi-fit használod a rooterre kapcsolódáshoz a következőre ellenőrizd, ha ledob a Wi-Fi:
Nézzük meg, a kábelek nem csúsztak-e ki, valahonnan, pl a rooterből vagy a modemből, ha folyamatosan megszakad az internet. Ha nem csúszott ki nézd a következő lehetőségeket.

Nézd meg, hogy van-e net. Nézd meg, hogy világítanak-e a rooter lámpái, ha valamelyik nem ég zöld színnel, akkor valószínűleg valami hiba van. Ilyenkor vedd elő a rooter kézikönyvét és nézd meg melyik lámpa mit jelez és milyen színnél lehet hiba.

Lehet rooter hiba is, először indítsd újra, kapcsold ki és be.

Hogyan lehet azonosítani az adathalász e-mail-eket

Adathalász e-mail

Az internet térhódítása az életünkben megállíthatatlan – segítségével minden könnyebben elérhető, és megoldható. Miközben ügyeinket intézve kattintgatunk talán fel sem merül bennünk, hogy az online tér is lehet veszélyes, – pláne, ha nem vagyunk elég óvatosak. Kiberbűnözők kifinomult módszerekkel – változatos technikákat alkalmazva próbálnak bennünket- a felhasználókat becsapni, és megkárosítani – ennek egyik gyakori módja az adathalászat.