Termék Export/Import bemutatása

Mikor létrehozol egy webáruházat érdemes exportálni és importálni a termékeket, hogy minél hamarabb fel tudjad tölteni azokat. Ehhez a Woocommerce áruházban van lehetőség a Termék Export és Import segítségével.

Ha most hozod létre a webáruházadat, érdemes a termékeidet tömegesen feltölteni. A segítségével gyorsabban tudod a webáruházadat beüzemelni és működtetni. Utána is lesz dolgod a SEO beállítások.

A már meglévő webáruházadnál is ezt fogod használni, ha termékekről a termékleírásokat szeretnéd változtatni, vagy csak egyszerűen árat szeretnél módosítani, esetleg, ha egy akciót indítasz, akkor csak azt szeretnéd beállítani. De akkor is nagyon jól jön, ha más üzleti partnereiddel szeretnéd a termékeit szinkronizálni.

Az export és az import támogatja a tömeges feltöltésnél az összes terméktípust felvitelét.

Terméktípusok:

 • Egyszerű termék
 • Csoportosított termék
 • Külső/Partner termék
 • Variálható termék

+ kiegészítés a fő termék típusokhoz: Virtuális és letölthető termék

Woocommerce termék export/import hogyan

Új Termék Import fájl CSV létrehozása

Az Importáláshoz, mindig CSV fájlt kell létrehozni, amit legjobb egy OpenOffice (OpenOffice letöltése) használatával létrehozni, mivel ott azokat a karaktereket helyezi a fájlunkba, amit a Woocommerce a termék feltöltéshez elvár és a karakter kódolást is figyelembe veszi az UTF8-at.

Töltsd le a linken található CSV fájlt a GITHub-ról, amiben látod a kiimportált példa termékeket. Ennek segítségével tudod létrehozni az újat is, itt láthatod mit vár el töled a Woocommerce betöltéskor.

A saját CSV fájlodba tedd be ezeket a mezőket, amiket a minta CSV-be látsz, a mezőknek és a táblának meg kell felelni a CSV importálási követelményeknek, azaz sémának és oszlopoknak.  

Általános tudnivalók:

 • Mint már fent is említettem, miért kell az OpenOffice programot használni, egy fontos követelménye az import fájlnak, hogy UTF-8 karakter kódolású legyen.
 • Ha logikai oszlopod van, ahol igaz és hamis a válasz, akkor ott Igaz esetén 1-est kell írni, Hamis esetén 0-át.
 • Ha a mezőben több értéket lehet megadni, akkor azokat – , – vesszővel kell elválasztani. 
 • A szöveges fájlban ha több értéket akarunk felsorolni egy termékhez például kategória, akkor az értékeket “kategoria1,kategoria2” idézőjelek közé kell helyezni és a felsorolást vesszővel kell elválasztani.
 • Ha már létezik a termék a Webáruházban akkor hivatkozni kell az azonosítóra azaz az ID -re. Ez az első oszlop, ha még nem létezik a termék ez az oszlop üresen marad és a SKU azaz a cikkszám lesz egyedi.
 • Importáláskor a vázlatként rögzített termékeket nem exportálja, csak a  már publikált termékeket.

Képek exportálása

 • Csak azokat a képeket lehet exportálni a terméknél, amik a Média tárba már fel lettek töltve.
 • Külső URL-eken lévő képeket is be tudja tölteni, ha a külső szerverről elérhető a kép, akkor feltölti azt.
 •  Ha a fájlnév már létezik, akkor nem tölthető fel, hibaként jelzi.

Új termékek feltöltése

1.) Menüben válasszuk ki a Woocommerce>Termékek

2.) Nyomja meg az importálás gombot. A CSV fájl feltöltés jelenik meg.

Woocommerce Export/Import hogyan - CSV importálása

3.) Nyomja meg a Fájl kiválaszátsa gombot.

4.) CSV általánosan a mezőinek elválasztására vesszőt (,) használ. (Haladó opció):  Ha más oszlop elválasztót használ a fájlban, válassza ki a speciális beállítások megjelenítése linket, ahol ezt beállíthatja.

5.) Folytatás gombot nyomd meg.

6.) A Woocommerce oszlopaihoz hozzá kell rendelni a táblázat oszlopait, ha a Woocommerce számára egyértelmű, akkor alapértelmezésben kitölti azokat. De azért nem árt az ellenőrzés, és a végig nézés, mert van, mikor nem ismeri fel az oszlopot helyesen és akkor az a beolvasásnál gondot okozhat. Érdemes kis egységekben beolvasni a termékeket. 50-esével, mert azokat könnyebb javítani, ha hiba van, mint több ezres termék beolvasást. Baloldali oszlop a CVS-ből felolvasott oszlop név, míg a jobb oldali amit a Woocommerce használ, azokból választhat.

Woocommerce export/import hogyan - Mezők összerendelése

7.) Használja a jobb oldali legördülő mező neveket a mezők beállításához vagy a „Ne importáljon” jelölést. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ezt az oszlopot és tartalmát nem fogja importálni. A nem felismert oszlopokat alapból nem fogja importálni.

Woocommerce Export / Import hogyan - Mezők összerendelése és a futtatás kezdeményezés

8.) Nyomja meg az Importálás futtatása gombot.

9.) Várja meg, amíg az Importálás teljesen készen van. A futás közben ne frissítse vagy kattintson a böngészőben máshová.

Meglévő termék Exportálás CSV fájlba, a termékek módosításához.

Lásd: következő cikkünkben, Hogyan tudunk meglévő termékeket Exportálni.

Forrás: woocommerce.com