+36 (20) 337 3282

info@ma-ja.com

Hogyan használd videóchatre karácsonykor a Smart TV-t

Samsung Smart TV

Az idei Karácsony, úgy néz ki mindenkinek más lesz, mint ahogy eddig szokott lenni. Ehhez az új helyzethez kell alkalmazkodnunk. Sajnos sokan leszünk távol a szeretteinktől. De van megoldás, hogyan tudjál együtt lenni a többiekkel, hogyan tudjál beszélgetni velük, úgy ahogy ezt normális időszakban is szoktad tenni, amikor szenteste együtt a család. 

Miért Smart TV-t javaslok erre megoldásként?

Mert nehézkes egy laptopot a szépen díszített asztalra helyezni, vagy állandóan fogni a telefont, vagy egyéb módszereket alkalmazni ahhoz, hogy együtt lehessetek és felhőtlenül beszélhessetek egymással anélkül, hogy megfertőznétek egymást különböző vírusokkal.

Ma már nagyon sok TV amit a kereskedelemben kapsz okos TV, érdemes erre beruházni, mert nagyon sok lehetőség és szolgáltatás kapcsolódik hozzá. Ha még nincs ilyen TV-d lepd meg magad és családtagjaidat egy Smart TV-vel, hogy 24-én akár virtuálisan is együtt lehessen a család.

Mi a jó a Smart TV-ben?

Erre fogunk választ adni, mert ha még nem tájékozódtál e téren, mert még jó a mostani TV-d, és ugye egy jól működő TV-t nem dobunk ki, nem fogod szükségességét érezni, hogy utánna nézz az újabb lehetőségeknek. Normális esetben nem is lenne rá szükség, hogy legyen egy ilyen TV-d, vagy egy megoldás a jelenlegi eszközeidre. 

Bármelyik megoldást választod érdemes a TV-n keresztül szenteste egy akár a Zoom segítségével, vagy más videokonferenciát biztosító alkalmazás segítségével együtt beszélgetni TV-n keresztül a családdal, idős vagy beteg rokkonaiddal. 

Videokonferenciás alkalmazások manapság, a zoom, a skype, a facetime, a messenger, a whatsapp stb.

Lehetséges megoldások:

1.) Ha  a Smart TV saját kamerával rendelkezik:

A smart TV-k azért okos TV-k mert, saját operációs rendszerrel rendelkeznek, internetre tud csatlakozni, lehet böngészni is vele, alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal is rendelkezik. 

A legtöbb webkamerás intelligens tévében Skype vagy más videocsevegő alkalmazások vannak előre telepítve. Csak annyit kell tennie, hogy meg kell keresni az alkalmazást a Smart TV-n, bejelentkezni a Skype-ba, és már el is lehet kezdeni a videocsevegést. A beépített webkamera azonnal észleli és lehetővé teszi a videocsevegést. Nem kell kábeleket csatlakoztatni, harmadik féltől származó eszközöket használni, vagy további videokamerákat vásárolni. 

Előnye:

  • Nem kell több eszközt vásárolni.
  • Nem kell más eszközökre kapcsolódni.
  • Ideális azoknak akik nem szeretnek vagy nem tudnak beállítani ilyen készülékeket. Pl nagyszülőknek.

Hátránya:

  • Még nagyon drága.
  • Akik nem szeretnék az új TV-jüket lecserélni azoknak ez a megoldás nem alkalmas.

2.) Ha az Inteligens TV-hez nem tartozik  videokamera

Érdemes a TV-hez csatlakoztatható videokamerát beszerezni, ha intelligens tévével rendelkezel, de annak nincs beépített videokamerája. Külön Smart TV webkamerát lehet vásárolni egyes tévékhez.

A legtöbb Smart TV webkamera előre telepített Skype-ot és más videocsevegési és konferencia-alkalmazásokat tartalmaz. Miután a webkamerát a meglévő tévéhez csatlakoztattad, Skype-fiókodon keresztül már videocsevegést folytathatsz barátaiddal és családoddal.

3.) Logitech TV camera skype-al

C920s HD PRO WEBCAM

 

egy webkamera, amely a meglévő tévékészülékhez van csatlakoztatva. 

Videohívásokat kezdeményezhetsz a nappalidból a HD TV-n keresztül a google TV segítségével. Csak webkamerára, nagy sebességű internet-kapcsolatra és ingyenes Logitech Vid HD fiókra van szükségük. A webkamerának nem kötelező Logitech márkanévnek lennie, de a Logitech termékeivel fog a legjobban működni.

4.) Okostelefon által vett videojelek TV-re tükrözése

Ha nincs videokamera a TV-nkhez és nem is szeretnénk, akkor is van lehetőség, a Smart TV-re is átvinni a videojelet. A mobiltelefonról az ApowerMirror alkalmazással, tudjuk a videojelet tükrözni. Miért nem a smart TV indítjuk el a zoom-ot, mert a zoom még nem támogatja ezt a lehetőséget, de mint a fenti alkalmazás is mutatja nincs lehetetlen.

https://www.apowersoft.com/phone-mirror 

Kellemes Karácsonyi készülődést, mindenkinek. Hidjétek el így senki sem lesz egyedül.